Rabu, 29 Januari 2014

manfaat beras ketan merah

manfaat beras ketan merah, Gedurende hierdie tyd het die meeste mense verkies om wit rys oor bruin rys te eet. Trouens, daar is baie voordele en voordele wat in 'n graan bruin rys.

Volgens dr . Samuel Oetoro MS, SpGK , kliniese dieetkundige van MRCCC Siloam , bruin rys het 'n inhoud van vitamien B1, B6, B12 en hoog. As bekend is, die B-vitamiene is die sleutel tot die vorming van energie vir die menslike liggaam.

" Die vestiging van energie in die selle, gefasiliteer deur die geskiktheid van vitamien B. Een van hulle was 'n bruin rys, " het hy gesê , in die geval van die Vriende glukose Gesonde Bespreking op Dinsdag ( 14/06/2011 ) in Jakarta.

Daarbenewens , sê Samuel , bruin rys het 'n hoër vesel inhoud as wit rys. Die voordele van vesel in hulle in te meng met die opname van suiker in koolhidrate, sowel as inmeng met die opname van vet wat daarmee gepaard gaan , sodat dit sal meer gesonde kos.

"Dit is dus onsigbare keliatannya minder aantreklik . , Maar hy was gesond, omdat die hoë veselinhoud . In plaas daarvan, as jy kies om nie wit rys te eet , fluffier , of lijmig rys , die wit lyk glad , dit is ongesond , want dit kan jou bloedsuikervlakke te gaan ," het hy verduidelik .

In sommige van die literatuur sê die ander voedingstowwe in bruin rys is fosfor ( 243 mg per 100 g van materiaal) en selenium. Selenium is 'n spoor element ( spoorelemente ), wat 'n noodsaaklike deel van die ensiem glutatioon peroksidase . Hierdie ensiem dien as 'n katalisator in die afbreek van peroksied in effekte wat nie giftig nie.

Peroksied kan draai in die vrye radikale wat kan oksideer onversadigde vetsure in die sel membraan na die membraan skade veroorsaak kanker, en ander degeneratiewe siektes. As gevolg van sy vermoë wat baie kenners sê bruinrys het die potensiaal om kanker en ander degeneratiewe siektes te voorkom.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar